Friday, May 8, 2015

De ce miroase urat masina de spalat?

miros masina de spalatDupa cum am mai spus, instalarea masinii de spalat in baie sau in bucataria neventilata corespunzator, poate avea efecte neplacute in timp.
Masina de spalat trebuie montata intr-un spatiu bine aerisit, deoarece aburul si umezeala pot forma rugina si mucegai. Acesta din urma este cel mai mare factor in formarea mirosurilor neplacute in masina dvs de spalat.

Pe langa instalarea necorespunzatoare, alt motiv al mirosului este lipsa etapelor de intretinere a masinii dupa spalare. In zilele noastre, datorita dezvoltarii tehnologiei detergentilor, se spala la temperaturi din ce in ce mai joase, se utilizeaza din ce in ce mai mult detergenti non-biologici si se foloseste mult balsam de rufe.
Din aceasta cauza, in masina de spalat se formeaza bacterii si spori de mucegai, care in timp duc la "miresme" nu tocmai placute.

Cele mai frecvente locuri unde veti gasi cele mai multe bacterii si mucegaiuri sunt:

- sertarul de detergent
- garnitura frontala a hubloului
- filtrul de scame.

Acestea raman cu apa dupa spalare si, necuratate corespunzator, dezvolta aceste focare urat mirositoare si periculoase pentru sanatate.
De aceea, sfatul nostru este, ca dupa fiecare spalare, ele sa fie curatate si uscate cu o carpa moale de resturile de apa. De asemenea, lasati usa si sertarul de detergent deschise o perioada dupa curatare pentru a aerisi masina.

Daca totusi s-a format mucegaiul pe oricare dintre aceste parti ale masinii de spalat:

--- scoateti sertarul de detergent, scufundati-l in apa calduta cu clor cateva minute, apoi curatati-l cu o periuta de dinti veche
--- curatati, de asemenea, si locasul sertarului, pe peretii interiori o sa gasiti cu siguranta parti cu mucegai, datorita umplerii excesive cu pudra si balsam de rufe

garnitura masina de spalat--- cu o carpa moale imbibata in clor, stergeti usor garnitura de cauciuc, pe partea exterioara cat si pe cea interioara la care ajungeti tragand putin in afara de margine

--- un alt loc in care se strang mizerii si poate prinde miros, este filtrul de scame localizat de obicei in partea de jos, dreapta a masinii de spalat
--- puteti desface acest filtru de plastic foarte simplu, avand grija sa puneti sub el un prosop care sa absoarba apa care o sa se scurga in mod normal

filtru masina de spalat! filtrul se desurubeaza invers sensului acelor de ceas si se trage afara !

--- scoateti filtrul, spalati-l cu grija cu o periuta, uscati-l si puneti-l la loc

In plus, pentru o curatare completa a masinii dvs de spalat , o data la cateva luni, si cu respectarea sfaturilor de mai sus, efectuati o spalare la temperatura maxima ( 95 grade C ) cu 2 litri de clor, cu masina goala, pentru curatarea tuturor furtunelor, a celorlalte componente ale masinii si a scurgerii.

De asemenea, la incarcarea cu detergent respectati cantitatile recomandate de producator pe ambalaj, nu depasiti acea cantitate, calitatea spalarii fiind aceeasi, dar veti incarca masina de spuma in exces care poate si da pe afara si dupa spalare vor ramane mai multe reziduuri in/pe componentele masinii, ingreunandu-va eforturile de a o mentine curata.

Daca toate aceste etape sunt respectate, masina dvs de spalat va avea o viata lunga, va fi lipsita de mirosuri neplacute, sanatatea dvs va fi protejata, la fel si bugetul.

Pentru mai multe sfaturi si idei pentru intretinerea masinii dvs de spalat urmariti-ne pe Facebook, trimiteti-ne un e-mail cu intrebarile dvs sau cititi frecvent update-urile blog-ului.

No comments:

Post a Comment